Jõulurõõm Ehatares

Kokkusaamisrõõm

Liiklus oli tihe. Kokkusaamiseni oli jäänud loetud minutid. Meenus laul, mis ühendas teisipäevaõhtu virvarri: ,, Ei takista vallid, ei takista kraav, kui kokku peab saama… ‘’. Lõpetasin mõttes ise laulu- üks Toronto eesti kooli pere. Saimegi kokku Ehatare puhkekodu akende all jõulutulede säras.

See tunnike koos oli suur kokkusaamis- ja (üksteise)äratundmisrõõm. Koolijuhataja Monika Roose-Kolga tervitas ehatarelisi koolipere poolt jõulude eel. Ebatavaline oli see, et esinejad olid õues esimese korruse akende taga kahes soojas kabiinis, mikrofon lauljate poolel ja saalis viibinud said kuulata jõululaule, kaasa laulda ning näha laste rõõmsaid nägusid.

Ehatare elanikud kuulasid Toronto eesti kooli pere esituses tuntud eesti meloodiaid. Punased tuttmütsid peas laulsid koolinoored õpetaja Elli Kipperi juhendamisel  talve- ja jõululauludest ,,Läbi sahiseva lume’’  ,, Oh, kuusepuu’’, ,, Tiliseb, tiliseb aisakell’’, ,,Püha öö’’, ,,Punanina hirvekene’’ ja ,, Kelgusõit’’. Laulude taustaks mängis   eesti  kooli poolt valmistatud CD plaat ,, Jõulumuusika Charles’iga”, pianistiks maestro Charles Kipper.

Jõululaulmise lõpuakordiks esitasid koolilapsed eesti rahvaviisil laulutantsu ,, Päkapikk’’  Eda Oja kaasabil. ,,Oi, ri- di ral-lal-laa, vaatad rõõmsa silmaga,’’ laulsid lapsed ja lehvitasid saalis viibijatele.

Tuhat tänu Ehatare tegevusjuht Janne Laanemaale ja abilistele, kes koolinoori lahkesti külla ootasid, sooja kakaod pakkusid ja kommikotte kinkisid. Kooli juhatusele palju jõudu uute heade ideede elluviimiseks!

Tundub, et oleme  eesti koolile uue kokkusaamistava loonud- jõulurõõmulaulmine vabas õhu- ja helistikus.

Jõulurõõmus Eda Oja

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.