Eesti kooli hulljulged keelemängud nagu TV show.

Eesti kooli hulljulged keelemängud nagu TV show.

Alapealkirjaks pakuksin Emma nagu Alex Trebek.

Kas on vastuväiteid? Muidugi ei ole.

Kindlasti paljud on vaadanud huviga aastaid kestnud Ameerika TV saadet Jeopardy!. Kanadast pärit, Sudburys sündinud Alex Trebek oli telemängude eesotsas 37 aastat kuni tema lahkumiseni telemaastikult 8. novembril k.a.

Toronto Eesti Täienduskooli õpetaja Emma Soolepp peaks patenteerima oma loodud a la Jeopardy! eesti keelemängu. Ma paneks alapealkirjaks ,,Kes riskib, see võidab eesti keeles!’’.

Algkooli ja keskkooli klasside noortel kujunes keeletund riske võttes eri valdkondades ja küsimustele vastuseid leides. See oli täiuslik mäng: valikuteks olid nimetav? omastav? osastav? küsimused? sõnad?, mis andsid võimalusi koguda $ 100-500, muidugi ikka punktisummasid.    

Nii tegid oma valikuid keelemängus osalenud Timo, Sara, Leila, Andrea, Liia, Jaak. Nagu õpetaja Emma mainis, mõtlesid noored liiga sügavuti 20 sekundi jooksul ja tihti vastus ei tulnud loogiline. Mingeid lõkse õpetaja õpilastele ette ei seadnud. Vahel oli isegi vastus sulgudes antud.

Riske täis keelemäng jätkub ka järgmine kord. Ole hoolas ja õpi eesti keele käänete olemust!

Distantsõppel olles Eda Oja