Mis päev on homme?

Mis päev on homme?

Kui täna on teisipäev, siis homme on kolmapäev. See oli ka esimene vastus koolilapselt eesti kooli virtuaaltunnis õpetaja Elli Kipperiga. Kui vaadata kalendrisse, siis kolmapäev, 11. november on eriline päev.

Õpetaja Elli näitas fotosid arvutiekraanil. Fotol oli palju erkpunaseid lilli põllul kasvamas. Fotol oli ausammas pärgadega. Üks foto tehtud Prantsusmaal ja teine Kanadas Ottawas.

Uueks sõnaks sai lillenimetus- moon. Mooniõiemärki kanname rinnas just 11. novembril, kui on Kanadas mälestuspäev. Mitmed õpilased olid tunnis ka USAst, nii et neil on see päev veteranidepäeva nimetusega. Sõjas langenud sõdurite auks!

Mälestuspäev on Esimese maailmasõjas võidelnud ja hukkunud sõjameeste mälestamiseks. Esimest mälestuspäeva tähistati 11. novembril 1931. Igal aastal 11. novembril peatavad kanadalased minutiks oma tegevused ja langetavad pead, et austada ja meenutada neid mehi ja naisi, kes on teeninud ja jätkavad Kanada teenimist sõja-, konflikti- ja rahuaegadel. Koolides toimuvad kogunemised-aktused just kell 11 päeval.

See oli hea mälestamistund Jaagule, Lukasele, Johannile, Oliviale, Heikile, Aili-Marile, Heitile, Feliksile, Heidile, Leole ja paljudele teistele eesti kooli õpilastele.

Lest We Forget! Me ei tohi unustada!

Tunnikülaline veebi vahendusel Eda Oja